Dansa Clàssica

 

bottom bgDansa Clàssica o Acadèmica ,té els seus inicis en les danses de la cort francesa a mitjans del segle XVI.                                                                        
La seva depurada,codificada i estructurada tècnica fan d’aquest tipus de dansa una de les mes preuades al llarg de tots els temps.
Les classes estàn estructurades sempre en un mateix patró,treball a la barra i treball al centre de l’aula.
El professor de dansa clàssica necessita un coneixement exaustiu tant de les diferens dinàmiques dels moviments com de l’anatomia del cos de l´alumne per tal d´aconseguir una execució correcta.Una de les característiques ´aqduesta dansa és el treball de "endehors", és a dir, rotació externa dels dos malucs al.lhora,això implica que l´alumne ha de tenir un mínim angle de rotació estipulat, el qual s´anirà incrementant al llarg dels anys.
Les avantatges de practicar aquest tipus de dansa són moltes:
-Millora de la condició fisica en general
-Augment de la consciencia corporal
-Augment de la capacitat de treball i esforç en general
-Sentit del respecte i autoesforç
-Treball en equip ,sobretot en les variacions de grup.
-Augmenta el sentit artistic i capacitat interpretativa de l’alumne.
La dansa clàssica conserva tot el seu llegat històric en forma dels ballets de Repertori, actualment encara representats per prestigioses companies a nivell mundial.
Bellesa,Armonia,Plasticitat,Emoció,Ingravidesa,Delicadesa i força a la vegada,son unes de les qualitats que es poden observar o sentir,al interpreter una de les peces clàssiques.
L’alumne de dansa Clàssica,aprèn mitjançant l’observació minuciosa del exercici pautat i demostrat per el professor,seguidament l’alumne haurà de repetir exactament l’exercici, i posteriorment el professor li farà arribar a través de diferents tipus de feetback les correccions o indicacions necessaries per la bona execució final.
Es aixi com l’alumne de Dansa Clàssica es veu obligat a augmenter la seva capacitat d’observació,mimetització,memorització,aixì com la capacitat de integrar les correccions,una rere l’altre ,enllaçantles i utilitzantles en els momens que ell mateix cregui que ho requereixen.
La classe de dansa clàssica es pot considerar com una sessió d’entrenament,on l’alumne es l’atleta i el professor l’entrenador.
 classicaa  classicab  classicac
 

Estudi de Dansa Sinera

Enllaços

  • ico4
  • Apdc

Connecta

  •           facebook 48x48
  •           twitter 48x48
  •           instagram 48x48